Les alt for bare 10 kr!

Nora Ingdal ser Gud i foreldre som aldri gir opp. Selv opplevde hun at faren til slutt ikke orket mer

Først når vi ser barna i IS-leirene som en del av Guds skaperverk er vi verdig Guds velsignelse, mener Redd Barnas nye utenlandssjef Nora Ingdal.

Publisert 04. oktober 2019

Som 11-åring var Nora Ingdal landets yngste foreningsleder. I Misjonstidende kunne man i 1980 lese om jenta fra den lille bygda Kvalvåg på Nordmøre som hadde startet bygdas første barneforening.

Hun var født med rettferdighetstrang, og på bedehuset hadde hun hørt misjonærer snakke om all fattigdommen og nøden ute i den store verden. Nora kalte foreningen sin «Solstråle» og bestemte at pengene skulle gå til barn på Madagaskar. I kjelleren på gården samlet den ivrige 11-åringen de andre barna i bygda for å lage bordskånere av klesklyper i tre, og andre ting de kunne lodde ut på basar. Ikke langt unna, i Trøndelag, spådde en stolt bestemor at barnebarnet ville bli Norges første kvinnelige biskop.

Det ble hun ikke. Rosemarie Köhn kom Nora Ingdal mange år i forkjøpet. I stedet ble barneforeningen starten på en lang karriere i humanitærbransjen. Forrige uke ble Ingdal utenlandssjef i Redd Barna.

– Jeg må tro på det jeg gjør. For meg henger det jeg gjør personlig og det jeg gjør faglig helt sammen. Det er som en vev jeg må sy i underveis. Kun da blir det jeg gjør på jobb troverdig, sier Ingdal.

Etter en lang dag med møter inne på kontoret har hun foreslått en tur langs Akerselva i den kalde høstlufta. Det har regnet så vannet når nesten opp til asfaltkanten. En mor med barnevogn prøver å holde styr på både vogna og smårollingen. Redd Barna-sjefen kaster et blikk på moren. Hun forteller om varslingsplikten sin. Dersom moren ikke hadde fulgt med den lille, og Ingdal så noe som kunne oppfattes som omsorgssvikt, hadde hun følt en plikt til å si ifra.

– Barns rettigheter er en heltidsjobb. Det er ikke noe jeg legger fra meg klokka fire når jeg sykler hjem.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også