Les alt for bare 10 kr!

Norges framtid i kommunene: Her er partienes unge håp under 30

Hele sommeren har Vårt Land presentert unge toppkandidater fra alle de største partiene. De har til felles at de er engasjerte og de vil gjøre en innsats for lokalsamfunnet.

Publisert 28. august 2019

I hele sommer har Vårt Land skrevet om unge toppkandidater under 30  år. Vi har vært i Sørreisa i Troms i nord og Sokndal i Rogaland i sør. Vi har vært i Bergen og Trondheim, i våpenbyen Kongsberg, blant høye fjell i Hadsel i Vesterålen og på fjellet i Sør-Fron. Kandidatene vi har intervjuet er mellom 18 og 29 år gamle,  og de har til felles et stort samfunnsengasjement og et ønske om å gjøre noe for kommunen sin.

24 år gamle Jone håper å kunne vinne bygda tilbake for Arbeiderpartiet og sikre flere faste stillinger. 21 år gamle Jonas kan bli landets yngste ordfører. KrF-politikeren brenner for barn og unge i Sokndal. 25 år gamle Vilde fra våpenbyen Kongsberg mener Norge bør slutte å eksportere våpen, og MDG-eren har satt klimaet på dagsorden i hjemkommunen

Harald (25) elsker Haugesund - og Høyre-politikeren er spesielt opptatt av at de må ta sin del av klimakuttene og å bedre skolene i kommunen. I Bergen har Marte (25) en noe uvanlig hovedsak for en ung kandidat, nemlig bedre mat til de eldre på sykehjem. Frp-politikeren vil også fjerne eiendomsskatten og senke bompengene. 

29 år gamle Ragna i Rødt raser mot strippebuler og norsk asylpolitikk - og mener hennes viktigste oppgave som politiker er å forsøke å bidra til sosial utjevning. I Harstad ble Even  politisk aktiv fordi han ville være en motvekt til Frp. Nå er 24-åringen alt veteran for Venstre i kommunestyret.

Linn-Charlotte (22) fikk smaken for politikk etter å ha ledet demonstrasjon mot skolenedlegging som 16-åring. Sp-politikeren vil sikre tilbakeflytting ved å gjøre Sørreisa til et enda bedre sted å vokse opp. 18 år gamle Nilofar var lei av å bli snakket om, som muslim og innvandrer. Hun ville inn i politikken og snakke for seg selv - nå stiller hun til valg for SV

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også