Les alt for bare 10 kr!

Lengselen etter livet

Mens alle sanseinntrykk gjorde vondt, var det indre livet til Kirsti Dahl Johansen inntakt. Nå er musikken hennes hørbar for alle.

Publisert 22. august 2019

– Hva er mørke, egentlig?

Kirsti Dahl Johansen spør.

– Er det mørkt når man trekker for gardinene, eller slår av lampa? Nei. Mørke er når man ikke kan se hånda foran ansiktet sitt. Ikke en skygge.

Sansene

Det er sensommer og noe sølvskimrende har sneket seg inn i de grønne bladene som bruser i trærne når vi går gjennom Bjølsenparken. Det lange, gråhvite håret til Kirsti letter forsiktig i brisen. 

Et steinkast herfra bodde bestemoren hennes. Like rundt hjørnet ligger Metodistkirken på Bjølsen der Kirsti var hver søndag i oppveksten. Og et kvartal derfra igjen ligger leiligheten hun nettopp har flyttet inn i.

Når Vårt Land kommer på besøk er bord og stoler på plass, men en haug kleshengere og noen pappesker vitner om at innredningen ikke er helt ferdig. Kirsti ser ut gjennom de store, åpne vinduene der lyset faller inn. Utenfra hører vi lyder som er vanskelige å plassere. Motorer, biler, mennesker, dyr. 

Nå kan hun bo her uten problemer.

Men i mange år gjorde alle sanseinntrykk vondt. Fra 1999 til 2008 befant Kirsti seg i en tung tilstand av ME.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også