Les alt for bare 10 kr!

I tunge ­trenders vold

SØR-FRON: Jone Elisabeth Strand (24) kan gjenerobre en Ap-bastion og bli del av en bølge av kvinneordførere i Oppland. Da får hun tunge trender å stri med.

Publisert 21. august 2019

– «Men Jone, du er jo med på alt! Du er jo overalt!», hermer Jone Elisabet Strand og ler.

– Men jeg har jo kapasitet og tid, svarer jeg da. Jeg ser ikke vitsen med ikke å bidra. En kan ikke bare tenke på seg og sitt, fortsetter Arbeiderparti-politikeren og vinker til nok en bekjent som kjører forbi.

Ap-bastion

Vi sitter ved et benkebord ved gamle E6. Oppi lia ligger Gudbrandsdalsdomen – Sør-Fron kirke – med sin uvanlige åttekantede form. Nedenfor renner Lågen.

Nærmeste kafé er i Vinstra. Sør-Fron er en liten kommune med 3100 innbyggere, kommunesentret Hundorp en klynge hus – og en smie.

LES OGSÅ: Jonas er historisk ordførerhåp for KrF

Allerede i vår fikk Jone Elisabeth Strand en smakebit på den rikspolitiske scenen, som en av talerne som avsluttet Aps landsmøte. Nå håper hun å innta ordførerkontoret over veien. Mulighetene er gode. Ap fikk 47 prosent av stemmene i 2015 og skal ha vært tolv stemmer unna rent flertall. Makten mistet de i 2011. Da hadde Ap hatt ordføreren siden 1928.

Tre partier

Den politiske situasjonen i Sør-Fron er rar, sett med Oslo-briller. Tre partier sitter i kommunestyret: Ap, Sp og Bygdalista. Venstreopposisjon finnes ikke, regjeringspartiene er ikke-eksisterende.
Uenighetene er få. De fartsdempende «rumlefeltene» på gamle E6 ved Hundorp skapte bråk (bokstavelig talt, de tok nattesøvnen fra folk), men der var det felles front mot veivesenet, og nå er de fjernet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også