Les alt for bare 10 kr!

Løvetannkvinnen

Shazia Majid føler Gud har plassert henne i Norges største avis. Men hun har aldri snakket med kollegene sine om at hun er troende muslim.

Publisert 17. august 2019

– Jeg har angret i hele natt. Hvorfor i alle dager sa jeg ja til dette her?

Shazia Majid ler hjertelig, men nervøst. VG-journalisten er vant til å være den som ankommer med blokka i hånda og setter båndopptakeren på «play». I dag sitter hun på andre siden av bordet i Karlsborg spiseforretning på Ekeberg med utsikt over Oslo by.

– Det er nesten litt komisk at vi som journalister går rundt og forventer at folk skal brette ut om privatlivet sitt, men vi ville jo ikke funnet på å gjøre det selv.

Likevel har hun gjort det denne våren. Hun har skrevet en bok som tar utgangspunkt i sin egen familiehistorie. Ut av skyggene – Den lange veien mot likestilling for minoritetskvinner er først og fremst en dokumentarisk bok om den første generasjonen innvandrerkvinner i Norge, men den forteller også nært og personlig om Majids eget liv. At hun har en tro, blir derimot aldri nevnt.

– Jeg kan skrive om noe så personlig som skilsmissen min, men så klarer jeg ikke skrive om tro. Det har noe med hvor vanskelig det er å være troende i dag. I alle fall hvor vanskelig det er å være troende muslim.

Frykten

Forrige lørdag klokka seks på kvelden skriver Shazia Majid på Facebook: «Bærum! Jeg håper min verste frykt ikke er blitt virkelighet!» Nyheten om at noen har fyrt av skudd i en moské i Bærum har akkurat begynt å spre seg. Senere blir det bekreftet. 21 år gamle Philip Manshaus har forsøkt å utføre et terrorangrep i Al Noor-moskeen. Han lyktes ikke med å ta liv i moskeen, men Shazia Majid sitter hjemme på Ekeberg og er like fullt, livredd. 

– Jeg har aldri vært så full av frykt og sinne. Det var som om noen slags urmekanismer slo inn. Jeg skjønte plutselig hvor skummelt det er å være redd.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også