Les alt for bare 10 kr!

18-årige Nilofar fant et hjem i SV - stiller som ordfører

HADSEL: Nilofar Nori (18) opplevde å bli omtalt som potensiell terrorist på Per-Willy Amundsens facebookside. Hun var lei av å bli definert av sin bakgrunn – nå er hun SVs ordførerkandidat i hjemkommunen.

Publisert 08. august 2019

– Flere spør meg om jeg tror jeg vil klare det. Å bli ordfører? Nei. Det er heller ikke målet mitt. Målet mitt er å komme inn i kommunestyret, å vise at det går an, at min stemme skal være representert. Jeg ville blitt den første med ikke-vestlig bakgrunn i kommunestyret, sier Nilofar Nori (18).

Det er sjelden man må planlegge intervjuer med politikere rundt eksamensuttrekk, men det er tilfellet med Nilofar Nori. 18-åringen går andreåret på videregående skole i Stokmarknes i Vesterålen og er den yngste av kandidatene Vårt Land omtaler i sommer. Hun er ordførerkandidat med gode muligheter til kommunestyreplass.

– Det hele skjedde veldig fort, når jeg først kom inn i politikken mistet jeg litt kontrollen på hvor fort det gikk. Vi hadde et møte der vi diskuterte hvem som skulle stå på topp, og noen foreslo meg. Etter litt tenketid sa jeg ja, sier Nori.

LES OGSÅ: Jonas er historisk ordførerhåp for KrF

Kom som asylsøker

Nori har ikke noen typisk kommunepolitikerbakgrunn: som 8-åring kom hun med familien til Norge fra Afghanistan. De ble bosatt i Vesterålen og har blitt værende. Det har ikke bare vært enkelt for Nori – hun sier hun aldri har opplevd direkte rasisme på hjemstedet Melbu, men hun har opplevd en del fordomsfulle utsagn og spørsmål.

Det var først da hun som 15-åring ble med i Sosialistisk Ungdom og senere moderpartiet SV at hun fikk være nordlending og vesteråling – ikke innvandrer eller afghaner. Det ble hennes fristed, der hun kunne være seg selv og ikke bli definert av sin bakgrunn.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også