Les alt for bare 10 kr!

En sannhet som gir gåsehud

Cia Maria Martinsen var feminist, sosialist og ateist. 
Nå er hun feminist, sosialist og mormon.

Publisert 02. august 2019

En ettermiddag for litt over tre år siden ­ringer det på døren hjemme hos Cia ­Maria Martinsen i Sør-Odal utenfor Kongsvinger. Hun venter besøk. Inn kommer to unge gutter med karakteristisk nystrøkne skjorter og plettfrie dresser, med sekk på ryggen og navneskilt festet på brystet.

De setter seg inne på kjøkkenet. Martinsens ­ektemann er ikke hjemme. Han er skeptisk til ungguttene som nå er på besøk. Men en venninne, som også er interessert, er med.

Det er noen uker siden Martinsen fylte inn navn, telefonnummer og adresse på mormon.org og ­bestilte Mormons bok hjem i posten, gratis og portofritt.

Da misjonærene noen dager senere ringte og spurte om de kunne komme på besøk, var hun først kritisk. Men så ombestemte hun seg, mest fordi det virket gøy å høre hva de egentlig hadde å si. Det falt henne overhodet ikke inn at hun faktisk kom til å tro på budskapet guttene kommer med.

Nå sitter det plutselig to damer i trettiårene og to gutter i slutten av tenårene ved et kjøkkenbord og snakker om tro.

Egentlig har guttene et program de skal gå ­gjennom. Men det får de ikke tid til. For ­Martinsen spør og spør. Om hvordan kirken deres er bygd opp, og hva den står for.

Hun blir ikke imponert over svarene de gir. ­Guttene er rett og slett ganske gjennomsnittlige tenåringer, og refleksjonsnivået er så som så.

Men så spør Martinsen om hvordan de kan vite at Gud finnes.

«Spør ham selv, da» svarer én av guttene.

Og da de har gått, gjør hun det. Og kjenner at, jo, det gjør han faktisk.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også