Les alt for bare 10 kr!

Drømmen om å være til nytte

Hanne Sørmo Holstad regnet seg selv som håpløs. Så fikk hun høre at Gud kunne bruke henne. Mange med rusbakgrunn drømmer om å kunne være til nytte igjen.

Publisert 02. august 2019

Januar 2001. Et nytt år har begynt, men Hanne Sørmo Holstad (30) er allerede ferdig. Etter flere år med rus og kriminalitet gjør Holstad seg klar for å sone en dom på to år. Hun tenker at løpet er kjørt, at hun ikke kan brukes til noen ting.

Tilfeldighetene leder henne til Evangeliesenteret, der hun får mulighet til å gjennomføre et soningsalternativ. Et lite håp tennes når Holstad hører vitnesbyrd fra mennesker som har blitt «frelst» og fått et «nytt liv».

«Tenk om Gud kan bruke meg og har en plan for livet mitt?» spør hun seg selv.

LES OGSÅ: Før: Amfetaminrus Nå: Lykkerus

Landsstevne

18 år senere, juli 2019. I skyggen av en campingvogn har Inger Marie og Øivind Lindin rigget seg godt til rette rundt et bord med kaffe i pappkrus og den lekne hunden Nora i bånd. Det er landsstevne for Evangeliesenteret på Østerbo utenfor Halden, og ekteparet Lindin deltar for tredje år på rad. 

– Det er andre type forkynnere her, folk som har levd et annet liv, sier Øivind Lindin.

Fra plattformen kan man daglig høre fortellinger fra mennesker med en brokete fortid. Fulle av glede og energi synger og forteller de om veien de har funnet, ut av rus, kriminalitet og elendighet og inn i et nytt liv med hensikt og betydning. 

Slike fortellinger gjør noe med mennesker, mener ekteparet Lindin. Enkelt sagt: Det gir håp.

– Når ingen har noe som helst tro på deg og mener, satt på spissen, at det beste hadde vært om du ikke var her, så kommer en stemme som sier: Jeg har bruk for deg, jeg har en plan for deg. At det gir håp, det sier seg selv, sier Øivind Lindin.

LES OGSÅ: Det sa pang – så giftet de seg i fengsel

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også