Les alt for bare 10 kr!

Kjetteren

Megakirkepastoren Rob Bell ble stemplet som kjetter da han 
forkastet ideen om helvete. Samme år ble han kåret til en av verdens hundre mest innflytelsesrike personer.

Publisert 27. juli 2019

Det er vår 2011. Om ikke selve helvete har brutt løs blant evangelikale kristne i USA, så har i alle fall en opprivende helvetesdebatt gjort det. Vil virkelig en god og kjærlig Gud dømme mennesker til evig fortapelse?

Den verdenskjente pastoren Rob Bell står i sentrum av begivenhetene. I megakirken Mars Hill Bible Church i Michigan samler han opp mot 10.000 mennesker til gudstjeneste hver søndag. Nå har han skrevet boken Love Wins, som utfordrer kirkens lære om fortapelse og evig pine. Boken blir en bestselger. Time Magazine inkluderer Rob Bell på listen over verdens hundre mest innflytelsesrike personer. Kritikken hagler.

– Jeg tror mannen er en falsk lærer, en kjetter, sier evangelist Franklin Graham i et intervju med TV-kanalen Fox News.

Teologen John Piper nøyer seg med en enkel twittermelding: «Farvel, Rob Bell», skriver han – allerede før boken finnes i butikkhyllene.

LES OGSÅ: Vender ryggen til fortapelsen

Debatt

Også i Norge fikk Love Wins oppmerksomhet i debattspaltene.

– Visste du at debatten nådde Norge?

– For en ære å vite at vi startet en diskusjon så langt unna, sier Bell, og ler så høyt at det spraker på telefonlinjen.

Han har nettopp sluppet sønnen sin av på universitetet og blir intervjuet over høyttaler i bilen, mens han kjører for å hente datteren sin på sommerleir et sted utenfor Los Angeles. Der bor han sammen med ektefellen Kristen, to sønner på 21 og 19 og datteren på 10.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også