Les alt for bare 10 kr!

Nå får du Bibelen som coffee table-bok

Amerikanske Alabaster gir ut de hellige skriftene i visuelt tiltalende magasinformat for å treffe millenniumsgenerasjonen.

Publisert 24. juli 2019

– De har nok et poeng i at Bibelen har en estetisk utfordring.

Alex Ramstad Døsvik, leder i Norges kristelige studentforbund, snakker om den amerikanske oppstartsbedriften Alabaster og deres prosjekt med å redesigne Bibelen.

– Det er liten skrift tett i tett, ingen bilder. Det blir en større og større utfordring å nå ut til vår ­generasjon, som i så stor grad er vant med digitale plattformer.

Millenniumsgenerasjonen

Brian Chung er en av grunnleggerne bak Alabaster.

– Jeg vokste opp i et buddhistisk hjem, så jeg husker godt den ­første gangen jeg fikk meg en Bibel ­etter at jeg hadde konvertert. Det var svart og i skinn, og virkelig umotiverende å lese, skriver han i en e-post til Vårt Land.

Slik startet ideen om å ­redesigne Bibelen. Det seriøse, ­tettpakkede uttrykket var avskrekkende ­snarere enn innbydende. Sammen med kameraten Bryan Ye-Chung ble Alabaster dermed etablert.

– Alle har en smarttelefon med kamera, vi konsumerer ­mengder med visuelle medier,
 og vi ­dømmer nettsider etter hvordan de er designet. I stedet for å unngå realitetene, tenkte vi – hva med å ta med oss dette til en trosbasert kontekst?

Den California-baserte ­bedriften har i et forsøk på å nå ut til millenniums­generasjonen, ­altså dem født mellom 1980-­årene og frem til år 2000, ­omdannet ­flere av Bibelens 66 ­bøker til ­forseggjorte og svært tids­riktige magasin­utgaver. I 2016 ble de fire evangeliene trykket på ­tykkere papir, med luftig oppsett og 
smakfulle fotografier. Siden har 
Salmenes bok, Paulus' brev til romerne og ­Salomos ordspråk også blitt samlet ­mellom to ­instagramvennlige permer. De har ­planer om å utvide, men med en foreløpig tidshorisont på fire måneder per bok, er det uvisst når alt er ferdig-
stilt.

– Vi ønsker å lage bibelutgaver hvis ­visuelle uttrykk kan utdype vår erfaring med Gud. Som kristne vet vi at fortellingen om Jesus er vakker, og vi ville lage en tilsvarende vakker leseopplevelse, mener Bryan Ye-Chung.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også