Les alt for bare 10 kr!

Slik ble jeg Korsvei-frelst

Vårt Land-journalist Abdirahman Hassan er muslim, og har kun vært i kirken på skolegudstjenester. Vi sendte ham for å dekke Korsvei.

Publisert 19. juli 2019

Stemningen på festivalområdet er lavmælt. Et knippe barn deltar på et verksted om speidermat og får veiledning av to ledere. Lukten av bål brer seg.

De fleste er i gang med å forberede dagens middag. For mange er Korsvei blitt en fast tradisjon. Andre er her for aller første gang. Jeg tilhører den siste kategorien.

Faktisk har jeg aldri vært til stede på et kristent stevne. Ikke i kirken heller, med unntak av gudstjenestene før jul på barneskolen.

I år er jeg sommervikar i Vårt Land. Redaktøren har sendt meg for å dekke Korsvei. I løpet av de fem neste timene skal jeg rekke å få med meg alt fra aerobics, bibeltimer og bli bedre kjent med menneskene her. Hvem er de, hvorfor er de her, og hva betyr Korsvei for dem?

Deler fellesskap

– Man føler seg hjemme. Vi lager mat sammen og opplever et godt felleskap, sier svenske Lars Edvardsson. Han er til vanlig bosatt i Gøteborg men har tatt med familien til Seljord for å delta på Korsvei. I år arrangeres festivalen for tolvte gang.

Edvardsson og familien bor i et tun med tretti andre mennesker. Korsvei er organisert på den måten. Tunene lager mat sammen og deler på arbeidsoppgavene.

– Vi er både svensker, dansker og nordmenn, forklarer Edvardsson.

For Edvardsson er Korsvei en fin måte å være sammen med familien.

– Her kan man komme, ung som gammel. Barna kan springe rundt og jeg får god undervisning fra bibeltimene, sier han.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også