Les alt for bare 10 kr!

– Jeg har venner som ikke vil ta imot nattverd fra meg

Torhild Fikseaunet er utdannet sivilingeniør og har de siste ti årene jobbet som naturfagslærer i Trøndelag. Nå blir hun første norske kvinnelige prest i Den anglikanske kirke.

Publisert 21. juli 2019

29. juni i år var 14 mennesker kledd i hvite kapper og svarte presteskjorter i ærverdige Chichester Cathedral i Sussex, helt sør i England. Høytidelig knelte én og én foran biskop Martin Warner som la hendene på hodene deres og velsignet dem. 

Én av de 14 som den dagen ble ordinert til tjeneste i Church of England var norske Torhild Fikseaunet fra Frosta i Trøndelag.

– Mange tenker nok på ordinasjonsdagen som at «nå skjer det», sier Fikseaunet. 

– Men egentlig er det jo bare begynnelsen på det som kommer etterpå. Det er starten på den livsstilen og den tjenesten du skal vokse inn i. Og når du er ordinert, så er du det med hele deg.

Selv nå som hun er på ferie har hun prestekragen på. 

Den nyordinerte frostingen har tatt med ektemannen og sine tre barn til Korsveis sommerfestival i den vesle telemarksbygda Seljord. Det er andre gang familien Fikseaunet deltar på det kristne sommerstevnet i regi av den kristenradikale Korsveibevegelsen. 

Her, midt blant telt og lavvoer, økologiske kaffebarer og provisoriske bønnerom, aerobicdansende prester og mediterende svenske pinsepastorer, føler hun seg hjemme.

– Her er noe for enhver smak. Korsvei har plass til alle, og det synes jeg er utrolig befriende, sier Fikseaunet.

LES OGSÅ: Gud ba Andreas bygge opp et senter i Trøndelag. Det var i alle fall det han trodde

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også