Les alt for bare 10 kr!

De innflytelsesrike Youtube-predikantene

De har hundretusener av følgere, og kan skilte med flere titalls millioner avspillinger. Her er noen av de største kristne profilene på Youtube.

Publisert 16. juli 2019

Reformisten

John Piper
Bethlehem Baptist Church, Minnesota
www.desiringgod.org 

«Hvis du ikke ber, så vil du ikke leve». Det er tittelen på en video som er blitt sett over 190.000 ganger på den amerikanske pastoren John Pipers Youtube-kanal. John Piper representerer det man innenfor protestantisk kristendom betegner som reformert kalvinisme. Han beskrives som en forkjemper for tradisjonell evangelisk teologi, hvor kjernen er troen på Jesu oppstandelse. På Youtube har han 400.000 abonnenter, og videoene hans har blitt vist til sammen 64 millioner ganger.

Piper var i 33 år pastor i Bethlehem Baptist Church i Minneapolis, før han på 90-tallet begynte å fokusere mer på nettsiden desiringgod.org. Gjennom videoserien «Ask Pastor John» kan seere sende inn spørsmål om ting de lurer på.

I 2018 ble han kåret til «en av de mest effektive predikantene i den engelsktalende verden» av baptistiske Baylor University i Texas.

Den smilende pastoren

Joel Osteen
Lakewood Church, Texas
www.joelosteen.com

Han blir betegnet som «den smilende pastoren». Joel Osteen er forfatter og pastor i USAs største protestantiske menighet, Lakewood Church i Houston. Han tok over etter at faren John Osteen, som også var en kjent TV-predikant, døde i 1999. Kirken har gjennom årene opplevd en voldsom vekst i antall besøkende, og det anslås at nærmere 44.000 besøker «megakirken» hver helg.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også