Les alt for bare 10 kr!

Men størst blant dem er ærligheten

Kristne ledere ønsker å «snakke sant om livet». Men hvor ærlige kan de egentlig være?

Publisert 13. juli 2019

– Jeg vil at du ber oss barna om tilgivelse.

Egil Svartdahl holder en stripete trøye foran seg. Han gjengir dialogen med sårhet i stemmen. Plagget skal illustrere sønnen, og kravet han kom med da Svartdahl var på hytta sammen med sine voksne barn. Den gangen nostalgisk mimring utviklet seg til et dramatisk familieoppgjør med fars fravær i barndommen.

– Hvis vi skal legge barndommen bak oss, må du be om tilgivelse. Jeg trenger det, krevde sønnen.

– Jeg kan ikke. Da må jeg mene at jeg har gjort noe galt, svarte Svartdahl.

Brennende ærlighet

«Så avslørende har du aldri hørt noen av dem før», sier annonseteksten om forestillingen «Avslørt», som de siste ukene har blitt vist både på Pinsebevegelsens sommerstevne på Hedmarktoppen og på Oase i Fredrikstad. Pastor Egil Svartdahl og gospelartisten Samuel Ljungblahd har trukket fulle hus både i Norge og Sverige etter premieren i fjor, og søndag står de på scenen under Troens Bevis sitt sommerstevne i Sarons dal.

De to kristenprofilene avslører ikke bare pinlige og humoristiske øyeblikk, men også smertefulle erfaringer der vellykkede karrierer har gått ut over de nærmeste.

– Vi håper det kan hjelpe noen at vi kler oss såpass nakne, sier Egil Svartdahl.

LES OGSÅ: Helen trodde hun skulle dø før hun brøt med menigheten. Nå er det meldt inn svært alvorlige varsler mot trossamfunnet

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også