Les alt for bare 10 kr!

Venstre-Even vil være motpol til Frp

HARSTAD: Even Aronsen (24) har alt sittet en periode i kommunestyret for Venstre. Han gikk inn i politikken blant annet i protest mot Frp – men støtter regjeringssamarbeidet.

Publisert 11. juli 2019

Kommunepolitiker Even Aronsen i Harstad jobber mest med lokalpolitikk i hverdagen, men har også klare syn på rikspolitikken – og regjeringa hans eget parti Venstre deltar i:

– Regjeringssamarbeidet er slitsomt. Hvis folk svarer ærlig tror jeg alle vil svare det. Jeg er ofte enig med Frp om en del, som nærings- og samferdselspolitikk. Men så har du innvandring. Der er den politiske forskjellen stor, Venstre og Frp blir motpoler, sier Even Aronsen.

LES OGSÅ: Høyre-Harald tenker stort – og grønt

Venstre-politikeren var bare 21 år da han ble valgt inn i kommunestyret i Harstad.

– Jeg ville gi et bidrag til lokalmiljøet og byen min, og jobbe for det jeg er mest opptatt av, sier Aronsen. Han trekker spesielt fram trivsel i skolen, og syns de har fått til mye – for eksempel såkalt mobbeknapp i skolen. De har også bedret seksualundervisningen og fått mer fokus på klima og miljø, alle saker han er opptatt av.

Nesten fire år senere er han blitt «veteran» og ordførerkandidat – men i praksis går de på valg for samme koalisjon som i dag, der Ap, Sp, KrF og Venstre styrer. Hareides drømmeregjering er sammen med Venstre i posisjon i Harstad - det passer Aronsen godt. 

Motpol

Han bedyrer at han støtter at Venstre er i regjering med Frp, selv om det er stor forskjell mellom partiene i flere sentrale saker. Og selv om han stadig er i tottene på Kristian Eilertsen i Frp i kommunestyret. Faktisk begrunner han også sitt valg om å bli politisk aktiv delvis med Frp – og Eilertsen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også