Logg inn

Har ikke forlatt troen for godt

Midt i tenårene forlot Hanne Kolstø kristentroen hun vokste opp med. Senere har hun aldri utelukket at det fins en vei tilbake.

Etter debutalbumet Riot Break i 2011, skrev Morgenbladets Tommy Olsson i sin anmeldelse at «hun er bedre enn Beatles». Etter det er det blitt ytterligere seks album, fire Spellemannominasjoner, og strålende anmeldelser i engelske The Guardian og Mojo. Artisten fra Sykkylven roses særlig for sin dristighet og vilje til å gå nye veier. Veien vekk fra troen har ikke vært lenger enn at hun fremdeles ser seg tilbake.

– Det hender at jeg får lyst til å bli kristen igjen. Jeg vokste opp med det, og har ingen dårlige erfaringer verken med måten mamma og pappa praktiserte troen sin på, eller hvordan menigheten vi gikk i gjorde det. Men det er noe som holder meg igjen, sier Hanne Kolstø.

Stiller spørsmål

Hun kommer rett fra Nitimen, hvor hun har snakket om bidraget sitt på utstillingen til venninna Tori Wrånes på Museet for samtidskunst. En ny singel fra et nytt album som kommer til høsten, er også klart: «Dager blir til år, eg held deg, du held meg. Så stille her vi står. Åleine. Vi veit det. Eg legg igjen det eg ber på».

– Jeg har min opplevelse av teksten. Opplever andre den annerledes, er det greit. Velger noen å se Gud i teksten, er dét også veldig fint.

Når hun sitter i vennelag, og andre sosiale sammenhenger, hvor kristendom blir diskutert, kan det bli mange negative synspunkter.

Hanne Kolstø

36 år. Artist. Kommer fra Sykkylven. Bor dels i Oslo, dels i ei hytte i Follo.

Aktuell med singelen «Is» fra et nytt album som kommer til høsten.

Deltok nylig med seks opptredener under åpningen av utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket» på Museet for samtidskunst (Nasjonalmuseet).

Har gitt ut albumene Riot Break (2011), Flashback (2012), Stillness And Panic (2013), Forever Maybe (2014), While We Still Have Light (2015), Live at Tøyenkirken (2015) og Fest blikket (2016).

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også