Les alt for bare 10 kr!

Høyre-Harald tenker stort – og grønt

Harald Larssen Lønning (25) havnet i helt sjelden thriller før han ble ordførerkandidat. Nå brenner han for å styrke byen og har hast med klimagrep.

Publisert 03. juli 2019

Haugesunds rekke av Høyre-ordførere er tradisjonstung – og lang. Forventningene skremmer ikke den aktive og tidlig erfarne politikeren. Han kan bli en av partiets yngste ordførere i en såpass stor by.

Der trauste partifolk med litt skepsis i blikket mumler om at «det er jo viktig å ha lang erfaring» på en så viktig post, svarer Lønning friskt og motsatt:

– Det er faktisk en fordel å være ung. Da er du opptatt av at byen skal bli godt rustet til fremtiden. Jeg har masse pågangsmot og en alder der vi tør utfordre etablerte sannheter, sier Lønning og tilføyer:

– At det «alltid har vært sånn», betyr ikke at det er rett.

Thriller

For Lønning og partiet er oppgaven klar: De skal ta tilbake ordførermakten fra Ap. Den glapp forrige valg. Høyre satser tungt for at nettopp 25-åringen skal innta byens nyklassisistiske, ruvende og vernede rådhus.

Og sannelig var veien til listetoppen litt av en thriller: Lønning har vært partiets gruppeleder i bystyret denne perioden, var klar til å bli ordførerkandidaten, men plutselig var det sperring i veien: En erfaren profil – med mange flere år på nakken ble foreslått i stedet.

– Det ble jo et sjokk, da. Han var en kar jeg kjente fra barndommen, men han hadde aldri sittet i bystyret før og ble medlem i oktober.

LES DEN FØRSTE UNGT HÅP-SAKEN: Linn-Charlotte har politikken i blodet

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også