Les alt for bare 10 kr!

Avantgarden på nabogarden

Den kunstinteresserte mjølkebonden Erling Ove Flø har kome tett på avantgarden i kunstverda. I heimbygda er det årvisse utstillingar med namn som Damien Hirst, Bjarne Melgaard og Brian Eno.

Publisert 01. juli 2019

I det ein rundar svingen ser ein det. Ope hav. Himmel. Ei smal landstripe med spreidde gardshus, traktorar, flokkar med kyr på sommarbeite. Og eit lite kunstgalleri, som er mykje større enn det ser ut til.

Utanfor Studio Hugo Opdal står det eit skilt som markerer avstanden til store kunstgalleri i verda. Galleriet på Flø ligg 5.921 km frå MOMA i New York, 1.520 km frå Louvre i Paris og 570 km frå Nasjonalmuseet i Oslo.

Trass i desse avstandane har gallerist Hugo Opdal lukkast i å få samtidskunstnarar som elles berre stiller ut på slike store kunst-institusjonar til Flø – ei bygd med 170 innbyggarar.

– Vi har hatt utstillingar med kunstnarar som Bjarne Melgaard, Pushwagner og Elmgreen & Dragseth, fortel Opdal. – Ja, og så Damien Hirst da så klart.

– Så klart?

Opdal ler.

– Ja da. Her skjer det utrulegaste. Damien Hirst har faktisk stilt ut her to gongar.

LES MEIR: Damien Hirst valgte Flø framfor New York

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også