Les alt for bare 10 kr!

Slik ble Satan ondskapens fyrste

Vårt bilde av Satan er satt sammen av ulike bibelfortellinger, litteratur og folkemyter. Kanskje ikke så rart at han både blir misforstått og misbrukt.

Publisert 28. juni 2019

Når sokneprest Anne-Inger Lunner står foran alteret i Sauherad kirke under gudstjenesten, ser hun ikke bare ut over menigheten. Hun ser rett i ansiktene til 2.800 smådjevler.

På avstand ligner mønsteret drodlingene vi lager når vi snakker i telefonen. Hvis du går litt nærmere, ser du at vestveggen i koret vrimler av stikkende øyne, horn og dyrelignende ansikter.

Da middelalderkirka ble restaurert på 1940- og 50-tallet, dukka flere tusen demoner opp under kalkpussen. Ingen vet hvem som har malt fanden på veggen, hva som var hensikten med tegningene eller hvorfor de havna her, i ei kirke midt i Telemark. 

Men kanskje skal de minne presten på alle de onde kreftene som også finnes i verden. Demonene er uansett bare synlig for henne.

Men Anne-Inger Lunner lar seg ikke skremme av smådjevlene. Når hun skal lese trosbekjennelsen, snur hun seg vekk fra demonene og vender seg mot alteret. Da har hun djevelen i ryggen.

– Jeg vender meg fra det onde og mot det gode. Jeg fokuserer på korset, sier Lunner.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også