Les alt for bare 10 kr!

Hun prøvde å redde pappa

Det var bare to svømmere i den ene banen på Tøyenbadet: Shanga og pappaen hennes. Plutselig var hun alene.

Publisert 27. juni 2019

11. august 2013: Det er søndag morgen. Alt er normalt i familien Balendran på Høybråten i Oslo. Shangave – eller Shanga som venner og familie sier – har nettopp kommet hjem fra en lang ryggsekkferie i Asia. Nå gleder hun seg til kvalitetstid med sine nærmeste. Og spesielt med pappa. Hun får liksom ikke nok av det.

Dagen før har hun og den spreke pappaen hennes løpt over to mil i marka. Praten gikk like lett som beina. Men da de koste seg med pizza og vin på kvelden, sa pappa at han ikke følte seg helt bra, så han gikk og la seg tidlig.

Nå kjører pappa til Tøyenbadet, mens Shanga sitter på. De har fast svømmetid hver søndag. De skifter og begynner å trene. De har banen for seg selv. Tempoet er forskjellig, og de holder hver sin rytme. Men mellom hver vending møtes de.

Et stykke ut i økta legger Shanga merke til at pappa er borte. Han er vel gått på do da, tenker hun. Det er ikke så uvanlig. Så hun svømmer videre.

Da hun kommer til den dype delen av bassenget, ser hun ham nede i vannet.

– Det var helt merkelig. Jeg tenkte: Hva er det som skjer?

Shanga dykker, men klarer ikke å få ham opp. Hun tilkaller hjelp fra en mann som svømmer i banen ved siden av. Sammen får de pappa opp av bassenget.

Han puster ikke.

Sjokktilstand

I tenårene hadde Shangave Balendran vært med i Røde Kors hjelpekorps. Hun vet hva hun må gjøre.

Raskt begynner hun med hjerte/lungeredning på sin egen far. Hun får ham til å hoste og kaste opp. Så kommer ambulansefolkene og tar over.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også