Les alt for bare 10 kr!

Tror Jesus ville blitt kjeppjaget

Steinar Albrigtsen holder flere kirkekonserter enn noen gang. 
Han planlegger også en salmeplate.

Publisert 23. juni 2019

Steinar Albrigtsen har lest Bibelen. Han har lest de åndelige og poetiske bøkene til ­libanesisk-amerikanske Khalil Gibran. Han har besøkt kirker siden han var liten guttunge, helt frivillig.

– Jeg liker mange av historiene i Bibelen. De er vakre, de forteller oss ofte hvem vi er, og hvordan vi skal være overfor andre. Men skrekkhistoriene i den samme boka: dommedagsskildringene og alt det der, det fikser jeg ikke. Jeg tror ikke Jesus vil at vi skal bli skremt, sier 62-åringen.


Barna viktig

I flere år levde han et nokså anonymt musikerliv i Tromsø, blant annet i tospann med barndomskameraten Jørn Hoel. Det var før han slo igjennom med et brak med debutalbumet Alone Too Long i 1990. Det solgte 180.000, og det ga ham Spellemannprisen. Plutselig var troms­væringen med det sydlandske utseendet hele ­Norges superkjendis. Han ble også kåret til Norges mest sexy mann.

– Det er lenge siden, konstaterer Steinar Albrigtsen med et smil.

Mye har skjedd i livet hans. Han synes det er fint å kunne snakke om helt andre ting enn artistliv og popularitet: ting som har med det virkelige livet å gjøre. Også de vanskelige tingene.

– Livet utenfor konsertscenen er blitt enda viktigere. Døden og meningen med livet har rykket nærmere med årene, ikke minst etter at jeg fikk kreft. Likevel har jeg alltid vært opptatt av livets alvor også: de dype og store spørsmål.

– Tittelen på dette intervjuet er min tro. Hvordan er det med din tro?

– Min tro, sier Steinar Albrigtsen, og tygger litt på ordene. Sier ja takk til påfyll med kaffe da servitøren på Restaurant Schrøeder spør ham.

– Min tro, i betydningen hva som engasjerer meg mest, handler naturligvis mye om troen på musikkens betydning. Men først og fremst troen på barna mine, hvor dyrebare og viktige de er. De jeg alltid er takknemlige for og tenker på. De gir livet mening.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også