Les alt for bare 10 kr!

En hel halv mann

Rune var i ferd med å dø av sin egen vekt. Han slanket vekk 132 kilo. Men den indre uroen jobber han fortsatt med.

Publisert 21. juni 2019

2007: Rune Glørstad har vært senge­liggende i flere måneder. Han klarer ikke å flytte på sine 250 kilo. Han er isolert, syk og parkert ved livets endestasjon. Han får ikke sove om nettene.

En natt blir det kritisk. Han får ikke å puste. Det kjennes som å drukne.

– Følelsen var forferdelig. Jeg trodde jeg skulle dø. Den natta ble et vendepunkt. Der og da tok jeg et valg om at jeg ville leve. Koste hva det koste ville, forteller Rune Glørstad.


Død før 40

Vi møter ham på Gardermoen, i mylderet av mennesker som skal reise. De fleste drasser med seg 20 kilo flybagasje. De som ikke har lesset det på en trillevogn, ser ganske slitne ut.

Om man trekker fra en normalvekt på 90 kilo, bar Rune Glørstad på en vekt tilsvarende åtte slike kofferter. Hver gang han gikk, hver gang han sto, hver gang han satt – og også når han lå.

– Kroppen var så stor at jeg alltid måtte ha to seter, sier Rune.

– Jeg kunne ikke tørke meg i rumpa. Og jeg hadde hele regla av sykdommer og lidelser. Det gikk raskt nedover. Hadde jeg ikke klart å stoppe, ville jeg dødd før jeg ble 40, erkjenner den nå 47 år gamle energibunten idet han smyger seg inn i en trang bås på flyplassrestauranten.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også