Les alt for bare 10 kr!

Alt av nåde

Å være kristen handler ikke om å fikse livet, det handler om å skjønne at du ikke fikser livet, mener The Voice-vinner Maria Engås Halsne. Selv har hun dårlig samvittighet for at hun fikser så mye.

Publisert 14. juni 2019

Maria Engås Halsne kommer løpende ned trappen til inngangshallen i ­Misjonssalen i Oslo. I hendene har hun toalettmappe, mobil og nøkkelknippe, på ryggen en halvåpen sekk.

– Er dere her allerede? Jeg kan låse dere inn i hovedsalen! Sorry, men jeg kommer rett fra universitetet, jeg, er det ok om jeg steller meg litt først? Og ja, hei, jeg heter Maria, sier hun, og rekker frem hånden for å hilse, før hun forsvinner inn mot et toalettavlukke.
Vinner. 

Vi møter Halsne fire dager etter hun vant The Voice, TV2 vårens store talentkonkurranse.

Men hun har ikke hatt mye tid til å feire.

– Jeg har måttet være på skolen hver dag, siden jeg har fått så mye fravær under The Voice. Det er mye obligatorisk undervisning på medisinstudiet. Og når jeg ikke er på skolen, går det mest i intervjuer, sier hun da hun ett minutt senere kommer tilbake fra det som må ha vært en veldig effektiv sminkepause.

– Jeg ble utrolig overrasket da jeg vant, det tror jeg alle ble. Jeg har jo vært en ganske ­anonym deltager egentlig. Det må vel være stemmene fra ­Kristen-Norge som gjorde det. Det virker som om de har stemt mye, sier hun, og stapper toalett­vesken tilbake i sekken.

Vi går inn i Misjonsalens sparsomt dekorerte ­hovedsal. Vi befinner oss i Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) storstue i hovedstaden.

– Jeg skal bare ha en liten fotoshoot her, jeg, sier Halsne da en forundret dame stikker hodet inn for å høre hvor alt bråket kommer fra.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også