Les alt for bare 10 kr!

Tror på sommeren

De kristne sommerstevnene har lenge preget norsk kirkeliv. I dag utfordres mange av høyere krav til kvalitet, komfort og familievennlig opplegg.

Publisert 14. juni 2019

– Det første sommerstevnet var meget spesielt. Sangene, begeistringen og iveren – det var noe helt nytt fra møtene vi var vant med. Mennesker kom fra hele Sør-Norge, etter hvert også fra nord, sier Johan Tobiassen.

87-åringen fra Flekkefjord har vært med på sommerstevnene i Sarons Dal siden starten. Han husker godt da den unge Aril Edvardsen ble omvendt på et møte i 1956 og satte i gang en langt mer ambisiøs misjonsvirksomhet enn man var vant med i Kvinesdal. 

Mange i bygda, Tobiassen inkludert, sperret øynene opp da Edvardsen skaffet en varebil for å kjøre rundt og holde møter. På bilen stod det at «hele verden er vårt soknekall».

– Jeg syntes det var litt drøyt, med tanke på den lille flokken som var her, men jeg forstod at han hadde en visjon for det. Etter hvert begynte stevnene. Vi var vant til å feste en enkel lapp på en telefonstolpe når noe skjedde i menigheten, så det var et kolossalt brudd med vår tenkemåte da Aril spredte lapper til hele bygda med informasjon om et skandinavisk sommerstevne.

Siden oppstarten i 1964 har sommerstevnet i Sarons Dal, som arrangeres av misjonsstiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering, etablert seg som et av landets største.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også