Les alt for bare 10 kr!

Linn-Charlotte har politikken i blodet

SØRREISA: Linn-Charlotte (22) ledet fakkeltog mot skolenedleggelse som tenåring – nå er hun toppkandidat for Senterpartiet i Sørreisa. Hun er en av de unge politikerne som kan endre Norge i høst.

Publisert 27. juni 2019

Bestefar på traktor og grønnkledd åker – det er ikke vanskelig å gjette hvilket parti Linn-Charlotte Nordahl (22) tilhører. Hun er førstekandidat for Senterpartiet i Sørreisa til høsten, selv om hun bor i Tromsø deler av året.

– Jeg vil utvikle Sørreisa. Jeg er utrolig takknemlig for at Sp tør å sette ei ung dame på topp, sier Nordahl. Sp i Sørreisa har et ungt lag som stiller til valg – seks på nominasjonslista i vår var under 25 år.

Hun er en travel 22-åring – i tillegg til studier på fulltid sitter hun i Sørreisa kommunes kultur- og oppvekstutvalg, er vara til kommunestyret, leder for Troms Senterungdom og sitter i landsstyret til Senterungdommen.

LES OGSÅ: Ap går sterkt tilbake – borgerlige vokser

Arvelig belastet

Med en mor som først var fylkesråd og så stortingsrepresentant for Sp og en far som var kommunepolitiker før han ble ordfører for Ap var Nordahl omgitt av politikk fra barnsbein av.

Hun er i aller høyeste grad et barn av politikken. Det var ett sentralt spørsmål som avgjorde at foreldrene Irene Lange Nordahl og Jan-Eirik Nordahl kunne bli et par, ifølge mor:

– Det første jeg spurte ham om var hvor han sto i EU-spørsmålet. Heldigvis svarte han riktig. Hvis ikke hadde ikke Linn-Charlotte eller søsknene vært her i dag.

For Nordahl var én ting sikkert da hun var liten: hun skulle i hvert fall ikke bli politiker. Hun opplevde ofte at folk forventet andre ting av henne eller antok ting på grunn av foreldrene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også