Les alt for bare 10 kr!

Jesus-bildet ingen vil ha

I 60 år har menigheten levd med maleriet av Jesus på kne. Nå er det store maleriet lagt ut på Finn. Det har skapt reaksjoner.

Publisert 11. juni 2019

Bildet er malt av Herbert Andersson i 1938, som et maleri til fondveggen i forsamlingslokalet «Betlehem» i Møllergata 26. For omkring 20 år siden, ble maleriet tatt ned, og siden har det vært lagret på rull.


Digert bilde

Maleriet har en størrelse på ca 4,5 X 3,5 meter. I annonseteksten sier menigheten: «Maleriet har en historie og et motiv som gjør at selger ønsker å stille noen krav/ønsker til lokalitetene der bildet skal være». Selv om maleriet nå har vært annonsert noen uker, har det ikke kommet noen henvendelse bortsett fra en anonym som ville sjekke prisen.


Jarle Abelson har vokst opp i Betlehem. I dag heter menigheten Oslo Misjonskirke Betlehem og har i ti år holdt til i nybygd kirke på Abildsø. Abelson sitter i driftsstyret.

– Da vi flyttet, tok vi med oss det vi kunne. Blant annet maleriet som hang på fondveggen. Det gikk ti år før vi begynte byggingen på Abildsø. Da det ble klart at et så stort maleri ikke kunne få plass, hadde vi ikke hjerte til å kvitte oss med det. Vi kontaktet Misjonskirken Norge, kontaktet Nasjonalgalleriet og Blomquist auksjoner. Det ble forsiktig antydet at dimensjonene gjorde at det ikke er lettsolgt. Dette førte fram til en beslutning om å legge det ut på Finn.no, forteller Abelson.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også