Les alt for bare 10 kr!

Trenger ikke fancy opplegg

Konfirmantprest-veteranen Arne Slørdahl etterlyser enkle undervisningsopplegg som er mulig å gjennomføre. Konfirmantene i Frogner menighet vil vite mer om kristendom.

Publisert 09. juni 2019

Arne Slørdahl sier det ikke hjelper med store visjoner og flotte opplegg for konfirmantene, hvis det ikke er gjennomførbart.

– Har menigheten liten stab og dårlig økonomi, vil fancy opplegg med musikaler, klatrevegg og dyre utenlandsturer, bare slite ut oss som jobber med konfirmantene.

– Hva mener du er alternativet?

– Det som er gjennomførbart, og som ofte fungerer best: Å møte konfirmantene på et menneskelig plan, hvor man i tillegg til pensum snakker sammen om ting 14-åringer er opptatt av. Ofte er det ikke noe motsetning her, de er ofte engasjert i Bibelen og trosspørsmål.

– Hva da, for eksempel?

– Det første bud: «Du skal ikke ha andre guder enn meg». Det synes flere av dem er veldig ekskluderende i forhold til de som tilhører andre religioner. Tror kristne at de er best, liksom, er gjerne reaksjonen.  

Vil lære mer

Det er siste konfirmasjonssamling før sommerleiren på stiftsgården Rättvik i Sverige fra 24. til 28. juni, og selve konfirmasjonsdagen 15. september. Vårt Land er tilstede i menighetshuset til Frogner kirke, hvor konfirmantene nettopp har kommet inn fra regnværet ute.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også