Les alt for bare 10 kr!

Javed bestilte en Bibel på farsi. Nå har konvertitten permanent oppholdstillatelse

Javed Naimi fikk et nytt land, et nytt språk og en ny tro. Men da han satt på Trandum for å sendes tilbake til Afghanistan var han ikke redd for å miste noe av det.

Publisert 25. may 2019

På togstasjonen i Egersund venter Javed Naimi på oss. Han har på seg en tynn boblejakke. Selv om det er strålende sol, blåser det en kald vind gjennom Egersund, over de furukledde knausene, sjøen og inn i de små smugene med gamle hus malt i lyse farger og blomster i bedene. Dagen før snødde det.

– Jeg er ikke så glad i å snakke. Jeg er ganske stille, sier han når vi er på vei inn i et av disse husene.

– Men du kan kanskje gjette deg litt fram, legger han til og smiler.
Vi innser kanskje allerede da at vi snakker med et menneske om identitet som ikke har identiteten sin særlig forankret i ytre ting. Kanskje ikke i ordene sine heller, ordene vi tar til oss for å beskrive oss selv, historien vår og livet her og nå.

En trosbekjennelse

Opp trappen med et gulvteppe som må være fra 80-tallet etter paletten å dømme, og lyserosa tapet på veggene, til øverste etasje, kommer vi inn i Javeds leilighet.

– Du må være sulten, sier han.

– Jeg har laget mat.

Først drikker vi kaffe. I den lyse stua henger korsstings bilder av idylliske landskap som ligner Egersund. På veggen ved siden av inngangsdøra henger den kristne trosbekjennelsen, skrevet i Times New Roman og printet ut på et A4 ark.

– Jeg er ikke så glad i å beskrive ting, sier Javed.

– Jeg liker bedre å lære noe nytt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også