Les alt for bare 10 kr!

Tro som bærer

Silje Kvamme Bjørndal har kjent følelsen av å være i fritt fall. Men da hun satt med sitt dødfødte barn i armene, kjente hun seg trygg på at Gud bar dem begge.

Publisert 27. may 2019

New York City, 2007: Det er lunsjmesse i Saint Thomas Church på Fifth Avenue, midt på travle Manhattan. Hjemløse, finansmenn i dress og kvinner i høye hæler tar imot nattverd sammen. På bakerste benk sitter en norsk kvinne i troskrise. Silje Kvamme Bjørndal har vært i kristne fellesskap hele livet. Hun har til og med skrevet doktorgrad om det. Men nå føler hun at Gud er milevis langt borte – og at hun selv er i fritt fall.

– Jeg hadde en skikkelig heftig runde der jeg hadde behov for, tror jeg, å gå hele rekken ut og finne ut hvordan det er å ikke tro på Gud, forteller hun.

Den nye generalsekretæren i KRIK (Kristen Idrettskontakt) har vært pinsevenn hele livet. Men da troen hennes forsvant, fant hun trøst i å gå til katolsk messe.

– Det var sterkt å observere det fellesskapet og på sett og vis la det bære meg, mens jeg følte at jeg var på kanten av stupet, forklarer hun.

I kroppen

Da Silje Kvamme Bjørndal ble adoptert fra Sør-Korea til Norge i 1985 var hun tre år. Det var ikke mange eiendeler barnehjemsjenta hadde med seg på flyet, men i den lille reisevesken lå blant annet et koreansk eksemplar av Det nye testamente.

Siden den gang har Bibelen levd med henne. Fra en brennende ungdomstid i pinsemenigheten Tabernaklet i Bergen, til teologisk doktorgrad på MF vitenskapelig høyskole. Fra Hillsong Australia i Sydney, til United Oslo på Grünerløkka. Fra jobben som politisk rådgiver for Kristelig Folkeparti på Stortinget, til generalsekretær i KRIK på Ullevaal Stadion.

– Troen min er en livsstil. Jeg er vokst opp i et lavkirkelig miljø der man var opptatt av å tro og leve riktig. Men som voksen har det blitt viktigere for meg at troen er bærekraftig. At den tåler hele livet og er en måte å leve på, sier Bjørndal.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også