Les alt for bare 10 kr!

En sjaman går i land

Han kom susende i gullkaftan og med prinsessa på armen. Da eksploderte norsk offentlighet.

Publisert 24. may 2019

De siste to ukene har norske journalister skrevet over tusen artikler om den amerikanske sjamanen Durek Verrett. Det er nesten hundre artikler om dagen i snitt.

Kanskje trenger vi ikke én til.

Likevel er det grunn til å spørre seg hva som egentlig traff oss da sjamansirkuset kom til byen. Var det noe dypere enn vårt sug etter skandaler?

Er det er noe mer i denne saken enn en cocktail av kongelige, kjærlighet, kommersialisme og kvakksalveri?

Sjaman-greiene

For mens folk har stått i kø for å delta på foredraget til prinsesse Märtha Louise og hennes amerikanske sjamankjæreste Durek Verrett, har mediene stått i kø for å rapportere om raritetene.

Skal vi tro VGs utskremte, var hele seansen – eller «sjaman-greiene», som avisa velger å kalle det – «spooky» å være vitne til. «Folk stønnet, peste og sukket», melder avisa.

En repetisjon fra engleskoledebatten, kaller religionshistoriker Siv Ellen Kraft de siste ukenes mediedekning. Men denne gangen framstår det nyåndelige enda farligere og med flere skandaleelementer.

– Engler kjenner vi jo fra kristen tro. Her har vi i tillegg en biseksuell, amerikansk sjaman med utestemme.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også