Les alt for bare 10 kr!

Bærekraftsjefen

Marcus Bruns tviler på at man kan tro på Gud uten å bry seg om mennesker og verden rundt seg. Nå har han fått ansvar for å gjøre Norges største private kaptitalforvalter mer bærekraftig.

Publisert 12. may 2019

Det er høst 2015. Mange har forventninger til klimatoppmøtet som skal være i Paris om noen måneder, der representanter fra 155 land vil samles for å diskutere klimakutt. Blir de enige om en avtale som kan sikre en bærekraftig fremtid? Eller vil verdens utslipp fortsette som før?

I Oslo leser 23 år gamle Marcus Bruns medieoppslagene der verdens ledere diskuterer klima. På denne tiden kommer Bruns sammen med flere unge gründerspirer. «Det er mye snakk om klimakrisen og lite action», sier de. «Hva skjer hvis vi samler de smarteste ungdommene i verden for å løse problemer knyttet bærekraft?»

Nyhetene om det som kan være slutten for planeten blir begynnelsen på et brennende engasjement. Kampen for en bærekraftig fremtid resonnerer med troen Bruns har hatt med seg fra barndommen.

– Hvis jeg tror på en Gud som har skapt og elsker verden, føler jeg et ansvar for å forvalte den på en god måte.

Nå jobber han som bærekraftsjef i Storebrand, som forvalter over 700 milliarder kroner.

Bærekraftsjef

I den store foajeen hos Storebrand-konsernet er de fleste ansatte på vei hjem fra jobb onsdag ettermiddag. Marcus Bruns kommer rett fra et møte om klimarisiko og treffer Vårt Land når klokken er 16:05. Om morgenen kommer han rullende inn døra på et skateboard – nå spaserer han med raske skritt gjennom korridorene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også