Les alt for bare 10 kr!

– Jeg var nok et alvorlig og inderlig barn

Nå er han blitt kantor og vil lage liturgi som forener liberal teologi og høykirkelig estetikk, iblandet karismatisk inderlighet.

Publisert 06. may 2019

Tord Gustavsen hadde ikke tenkt seg en vanlig jobb, med fast lønn, sykmelding, pensjon og sånn.

– Jeg har aldri hatt behov for det. Livet som freelancer har vært veldig meningsfullt, og også mer enn aktivt nok. Å ta kallet som kantor i Tanum kom litt overraskende på meg selv, men det ble fort veldig riktig. Det føltes merkelig at noe så utenkelig ble så naturlig.

Kantorstillingen er på 70 prosent, men tilstedeværelsen blir gjerne dobbelt opp de periodene han er kantor. Slik har han også fått tid til ny albumlansering med 40–50 konserter med trioen sin siden september, i Europa og USA.

– Det er noe ydmykt ved kantorgjerningen. Musikken får være viktig, men får også tjene noe helt annet enn artist-egoet, det er veldig meningsfullt, sier han.

Tok imot kallet

Tord Gustavsen har alltid spilt til allsang, hans kirkemusikalske karriere begynte i fireårsalderen på søndagsskolen.

Han har vært sterkt opptatt av teologi og liturgi helt siden barndommen. Det forsterket seg da han ble sivilarbeider i Kirkens Bymisjon, siden gjennom studier i religionshistorie, sosiologi og psykologi – før han gikk fullt inn for musikken.

– Kall er et gammelmodig, men veldig meningsfullt ord. Men jeg kjente en klar intuisjon da jeg så utlysningen, og dro til Tanum for å treffe kollegene: Mange av trådene i mitt liv kunne samles der, og jeg følte meg umiddelbart ønsket, forteller han.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også