Les alt for bare 10 kr!

Den nye sannheten om Smiths venner

Mange mener at tilgivelsen og nåden var oversett i forkynnelsen. Så fant ledelsen noen gamle brev i en safe. Nå må fortellingen om den første tiden skrives om.

Publisert 03. may 2019

Fra den ellers livlige forsamlingen høres ikke et knyst når lyset i den enorme konferansesalen dempes og programmet begynner. På samme tid følger tusener av medlemmer oppmerksomt med gjennom trossamfunnets TV-kanal. 

4.500 ungdommer fra hele verden er samlet til påskecamp på Oslofjord Convention Center med aktiviteter, trosoppbyggelse og fellesskap. De tilhører Brunstad Christian Church (BCC), av noen fortsatt kalt Smiths venner. Denne kvelden er helt spesiell. 

Både i benkeradene og i hjemmene spørres det: Har vi fått presentert et riktig bilde av grunnleggeren vår? Nå skal de få svaret.

Skjulte brev

Smiths venner har fått kallenavnet sitt fra Johan Oscar Smith. Fra begynnelsen av 1900-tallet ledet han lekmannsbevegelsen som i dag teller 8.500 medlemmer i Norge og har spredt seg til 54 land.

Særpreget deres har blant annet vært overbevisningen om at den troende, ved å følge Jesu eksempel, har mulighet til å seire over synden i eget liv – altså at det er fullt mulig å slutte å gjøre det man vet er galt.

Utbrytere fra trossamfunnet har lenge kritisert menigheten for en hard forkynnelse og for sosial kontroll. De siste årene har det imidlertid skjedd viktige endringer. Ledelsen har tatt et oppgjør med usunn praksis i fortiden. I høst innledet BCC samtaler med Norges Kristne Råd med tanke på fullt medlemskap.

Denne kvelden lanseres boken The Hidden Letters of Smith, med undertittelen 48 brev fra Johan O. Smith. Den tidligere utgaven J. O. Smiths etterlatte brev står allerede i bokhyllen til de fleste av medlemmene og har en viktig plass i menigheten. Nå viser det seg at den utgaven de hittil har kjent ble grundig redigert før utgivelsen for 70 år siden.

SE VIDEO: Utdrag fra filmen "The Hidden Letters of Smith". Vist under Brunstad Christian Church sin påskecamp for ungdom.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også