Les alt for bare 10 kr!

Jorda rundt for å finne seg selv

Andrea følte seg helt malplassert i bunad. Uma kjente seg som hovedpersonen i en Bibelfortelling. De 36 år gamle kvinnene har reist jorda rundt for å finne ut hvem de er.

Publisert 03. may 2019

Uma Feed Tjelta var bare seks måneder da hun ble adoptert fra Sør-Korea til Rogaland.

Andrea Bratt Mæhlum var seks år da hun ble hentet fra Costa Rica til Bærum.

Begge jentene kjente en indre uro da de vokste opp. Det var som om identiteten hadde noen svarte hull. Områder fulle av spørsmål uten svar, steder som sugde til seg energi.
Uma dro til Korea da hun var 19 – og valgte etter det å bryte med sine norske foreldre.

– Jeg følte at jeg ikke hørte til og tok konsekvensen av det. Jeg bare sluttet å ta telefonen når de ringte, forteller Uma.

Andrea dro til Costa Rica først i fjor – og oppdaget til sin overraskelse at hennes biologiske mor hadde født 16 barn.

– Da var det en illusjon som brast. Jeg ble så sint. Hvorfor får man så mange barn når man ikke klarer å ta vare på de man har? spør Andrea.


Malplassert

Hun hadde en god og trygg oppvekst på det som kalles beste vestkant i Oslo. I helgene dro familien gjerne på hytta ved sjøen eller på fjellet. Der lærte Andrea å gå på tur med familien og bli glad i den vakre naturen. Det ga henne en sterk følelse av å være norsk.

Da hun skulle konfirmeres, ønsket foreldrene å gi henne en festbunad fra Gudbrandsdalen. Det lugget for henne. Hun ville ikke. Men foreldrene hennes mente noe annet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også