Les alt for bare 10 kr!

DELK-biskopen

Bertil Andersson har vært rørlegger og misjonær, 
og menighetsprest i to år i Norges eldste lutherske frikirkesamfunn. 
Nå blir han øverste ­leder.

Publisert 28. april 2019

– Å snakke og preke om fortapelsen, ­eller forklare hva Bibelen sier om den, er ­aldri enkelt. Det er ikke noe jeg gjør med letthet, sier Bertil Andersson.

Mannstungt

Rent fysisk er den tidligere ­misjonæren – utsendt fra både Norsk Luthersk ­Misjonssamband (NLM) og Det evangelisk-­lutherske kirkesamfunn (DELK) til Mongolia – ­akkurat nå ute på et jorde. For der, i Undrumsdal, 15 kilometer fra Tønsberg, ligger Bjerkely kirke og DELKs hovedkontor. Nærmeste nabo er Riksvei 325 og en låve.

I første etasje av det helt nye bygget er elleve menn samlet rundt et bord. Alle har viktige roller i Norges eldste lutherske frikirkesamfunn, DELK. De er rektorer og skoleprester tilknyttet det lille trossamfunnets fem skoler.

– Det var jo typisk at vårt kvinnelige alibi ikke var her i dag, da. Vi har altså en kvinnelig rektor også, understreker Rolf Ekenes. Enn så lenge er han tilsynsmann i DELK – en stilling som tilsvarer biskop i Den norske kirke.

Snart skal han gi stafettpinnen videre til 44 år gamle Bertil Andersson.

1. september i år tiltrer den svenske misjonæren – som man nesten ikke kan høre er svensk lenger – stillingen som ny tilsynsmann.

– Ja, det er jo litt spesielt at jeg, som bare har vært menighetsprest i DELK i to, år har fått den tilliten. Jeg er veldig takknemlig, sier Andersson. Akkurat nå er han prest i DELKs menighet i Skien.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også