Les alt for bare 10 kr!

– Når studiodøra smalt igjen bak meg, så var jeg der.

– Jeg er mamma, gift, bonusbestemor, venninne, og så er jeg skuespiller av fag. Vi er et helt sett av roller, ikke bare én, sier Anette Hoff.

Publisert 26. april 2019

– Jeg tror det er en del av livssirkelen å gå inn i roller. Slik drar livet oss av gårde. Jeg, Anette, er jo ikke den samme personen i dag som jeg var for 20 år siden.

Et steinkast fra den berømte Cæsar-trappen, i en fløy på Hotel Bristol midt i Oslo sentrum, møter vi Anette Hoff. Hun er akkurat ferdig med en intens innspillingsperiode, en ny versjon av Fjols til fjells

På vei opp trappene sier Hoff at hun håper vi ikke bare skal snakke om Juni Anker-Hansen og Hotel Cæsar. Det skal vi heller ikke. Men vi er nysgjerrige på hva erfaringen av å være i en rolle så lenge gjør med en, og hvilken forståelse av seg selv det å være skuespiller i det hele tatt gir.

Hvordan vi forandrer oss og blir dem vi er, og hvordan identitet påvirkes av arv og miljø, hører til de evige spørsmålene. Men så finnes det noen som har til yrke å gå inn og ut av roller gjennom livet.

– Juni ble som en sånn nær, irriterende venninne som jeg kunne bli lei, men som jeg heller aldri ville slått hånden av. Jeg har jo et sterkt forhold til henne. Hun var en del av mitt liv i stor grad. Samtidig, nå er Hotel Cæsar historie. Jeg vil leve videre som skuespiller og håper at publikum ønsker å se meg i andre roller og karakterer. Det har jeg jobbet hardt for de to siste årene: å gå videre.


Ikke kalkulerende

 Hoff forteller om hvordan livet har gitt henne ulike erfaringer hun ikke hadde før hun ble forbundet med TV-ansiktet som har vært tilstede tusenvis av timer i norske hjem.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også