LES VÅRT LAND FOR ÉN KRONE UT JUNI

En grønn eminense

Engasjementet for klima og Kristus har sendt Tom Sverre Tomren fra Kyoto til Kamerun. Likevel mener han redningen ligger i et mer lokalt og langsomt liv.

Publisert 19. may 2017

Om man forsøker å få oversikt over hva Tom Sverre Tomren har holdt på med de siste tyve årene, begynner man å lure på om døgnet har like mange timer for alle oss dødelige. Han er sokneprest på Osterøy i Hordaland, hvor han også er fylkestingrepresentant for Miljøpartiet De Grønne. Dessuten er han førsteamanuensis på Høgskolen i Østfold. Han har vært misjonær i Kamerun, hvor han i tillegg var med på å starte en skole for døve – mens han skrev en anerkjent doktorgrad i økoteologi. Han har vært med på å starte nasjonale og internasjonale nettverk for klima og kirke, og var både i Kyoto og Paris da viktige klimaavtaler ble undertegnet. Legg til at han har fem barn og spør deg selv hvordan han har tid til å diskutere omskjæringsspørsmål på Facebook og i media de seneste ukene, da det ble kjent at noen i hans eget parti ville fremme et forbud på landsmøtet denne helga.

– Jeg tviler ikke på de gode hensiktene, men omskjæringsdebatten er mye mer enn et spørsmål om eventuelle medisinske fordeler og ulemper. Det handler om trosfrihet og den jødiske, norske minoriteten sin situasjon, sier Tomren

Han har funnet tid til et møte på Litteraturhuset i Oslo, før han tar toget til Halden og neste dag reiser tilbake til Haus for å holde 17. maipreken. Slaget om omskjæring ble vunnet for denne gang, og forslaget ble trukket. Men lite tyder på at Tomren vil hvile på laurbærene.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Les Vårt Land digitalt frem til 30. juni for kun én krone*.

Én krone ut juni

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også