Les alt for bare 10 kr!

Stille tro

Ulla Käll kan ikke forstå Guds redningsplan. Likevel stoler hun på den

Publisert 14. april 2019

– Det koster å være et helt levende menneske. Det er så mye bekvemmelighet som hindrer en i å leve livet fullt ut. Jeg tror alle strever med det, sier Ulla Käll.

Gitaristen og forfatteren befinner seg på et av sine favorittsteder. Lengst ut i Västerhavet, på klippeøya Smögen. En øy som kommer totalt uforberedt på deg etter å ha kjørt lange strekninger omgitt av svenske granskoger og brente jorder.

Det rå havgapet gir en fornemmelse av både stillhet og dramatikk på samme tid. Kanskje er det nettopp derfor et tjuetalls mennesker samles til retreat på øyas vandrehjem, helt nede i fjæresteinen, fire ganger i året.

Vennskap

Ulla Käll har vært et kjent navn innen den norske retreatbevegelsen i mange år. Med gitaren under armen reiser hun rundt i Norge og Sverige og leder retreater året rundt. Retreater finnes i mange former og tradisjoner, men alle har stillheten til felles. På en retreat er man tause sammen - hele, eller deler av tiden. Det lengste Ulla Käll har vært stille er 30 dager.

– To ting gjorde spesielt inntrykk på meg første gang jeg var på retreat. Det ene var stillheten – det andre var gudsbildet. Å være sammen i stillhet er noe helt spesielt. Vi tenker ofte at det er ordene som fører oss sammen, men det er så mye annet. Så stillheten er viktig, der kan vi kjenne at Gud er så nærme. Så, så nærme. Som et dypt vennskap, sier Käll.

Det er også slik hun beskriver troa si. Selv om det tar litt tid når hun første gang får spørsmålet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også