Les alt for bare 10 kr!

– Følelsene utvikler seg, det kjenner jeg i meg selv også, at jeg får et sterkere forhold til Gud.

For Rasmus Bell Andreassen (18) og ungdommene han er leder for, handler tro mye om følelser. Og om å finne trygghet.

Publisert 05. april 2019

Før vi møter Rasmus Bell Andreassen (18) finner vi den åpne profilen hans på Instagram. Det siste bildet han er lagt ut er fra 21. februar, og han står i snøen utenfor kritthvite Ullern kirke. Borte bra, hjemme best, #ullernkirke, står det i billedteksten.

«Jeg er døpt og konfirmert i kirka», hører man folk si iblant, som en oppsummering av sin tro, og det var det. For noen er konfirmasjonstiden siste gang de er involvert i kirka, og markerer kanskje like gjerne en avslutning på noe, som en inngang til et videre trosliv.

I en periode i livet der mye er i bevegelse kan man spørre seg om kirka – en gammel institusjon manifestert som bygninger man ikke kan se inn gjennom vinduene på – kan romme et ungt sinn og en ung tro.

Men på dette bildet på Instagram står altså en ung mann og er stolt av å jobbe i kirka si, som holder stand på en bakketopp mens verdens skikkelse i hast forgår.

Noen å se opp til

Vi møter Rasmus i Menighetshuset, et steinkast fra selve kirken, rett etter at skoledagen hans er over. Her møtes ungdommer fra 9. klasse og oppover hver torsdag, til ungdomsklubben Aktivum.

I området er det mange store, flotte hus. Gatene er stille og barlindbuskene og furutrærne eviggrønne.

Rasmus fungerer litt som et ledd mellom de voksne og unge, forklarer han. Og jobben handler om å skape et godt ungdomsmiljø. Det tok noen dager før vi fikk avtalt et møte med den unge menighetsarbeideren, som går siste året på videregående og har russetiden rett rundt hjørnet. Han har nemlig vært i Sør-Afrika og besøkt en vennskapsmenighet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også