Les alt for bare 10 kr!

En helt vanlig gutt fra Sagene

Konservative på Kirkemøtet er herved advart: Det kan hende Jørgen Foss får lyst til å gi dere en klem.

Publisert 31. mars 2019

– Kirkedemokratiet i Norge er ingen søndagsskole, sier Jørgen Foss.

– På hvilken måte da?

– Hvor ærlig skal jeg være?

For de som ikke har hørt Jørgen Foss le, er det vanskelig å forklare hva som skjer et halvt sekund etter at han har levert denne replikken med alvorlig mine. For Foss ler ikke som oss vanlig dødelige. Han låter som en flyalarm, hvis flyalarmer kunne varsle noe livsbejaende.

Foss ler faktisk så høyt at han sprenger lydnivået på opptakeren som står på bordet mellom oss, så det spraker i øret når du skal høre gjennom lydfila i ettertid. Det er vanskelig å gjengi latteren nøyaktig i tekstform, men vi prøver oss med et HÆHÆHÆ for å markere noen av stedene der dette positive primalskriket avbryter dette intervjuet. For det skjer ofte, selv om Foss avslutter seansen med å understreke at «jeg er jo en gladgutt, da, selv om vi har snakka mye som ikke er så positivt.»

Blemmer

Denne uka er han på sitt fjerde Kirkemøte. Jørgen Foss ble valgt inn i Oslo bispedømmeråd i 2016, fra lista til Åpen Folkekirke.

Han ante ikke hva han gikk til. Og han kjente ikke kodene. For som han stadig understreker:

– Jeg er bare en helt vanlig gutt fra Sagene.

Foss lener seg over bordet og hvisker fortrolig.

– Jeg har gått på så mange blemmer. Jeg kan jo finne på å si «herregud», og jeg ser at noen nærmest får spasmer. Og jeg kan til og med banne. Noen får jo helt noia! Men det er meg, da. HÆHÆHÆ.

Vi befinner oss i den østre delen av Galleri Oslo, bygget som skulle gi hovedstaden en opplevelse av Roma, Tokyo og New York, men som i stedet har blitt kåra til Oslos styggeste bygg og som er foreslått revet flere ganger. Utenfor glassvinduene haster folk hjem fra jobb i en innendørs gågate. I hjørnet av møterommet står en gammel rullestol. Jørgen Foss er daglig leder for Norges Handikapforbund Oslo.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også