Logg inn

Den nye disippeltreningen

Bibelskoler lokker­ med egne linjer for spill, musikk, idrett, reiser, ­helbredelse og profeti. – Bibelskolene er viktige i møte med livssynsmangfoldet, mener Karl Johan Hallaråker.

For første gang legger Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) ned en bibelskole. Fjelltun bibelskole i Stavanger har for få søkere. Skolen manglet ikke vilje til å prøve nye ideer. Sammen med «solid, grunnleggende bibelundervisning» fristet Fjelltun med «det beste tilbudet i landet når det gjelder surf og vannaktiviteter». De lovet til og med søkerne gratis våtdrakt. Fem interesserte elever var ikke nok.

20 andre bibelskoler landet rundt har fortsatt søkere. Hvorfor velger rundt 1.000 unge hvert år å gå på bibelskole?

Stort senter

NLM har også to andre bibelskoler: Fjellheim i Tromsø og Fjellhaug i Oslo. Til høsten starter Fjellhaug en ny gaming-linje. Den skal lokke de unge som ingen helt klarer å få kontakt med fordi de tilbringer det meste av tiden foran en skjerm.

– At dere satser på gaming, er kult, pappa.

Det har rektor Jørn Martinsen fått høre hjemme. Han bor på skoleområdet og har sin utdanning fra Fjellhaug bibelskole og høyskole.

– Lese, lære, leve Guds ord, det er målet, minner Martinsen om.

Når elevene hans spiser, kan de se skriften på kantineveggen: «Til alle folkeslag». Skolen ligger på det som er hovedsete for Nord-Europas største misjonsorganisasjon. Med mottoet «Verden for Kristus» har NLM 130 misjonærer i 15 land og til sammen 2.000 ansatte.

Siden Fjellhaug ble startet i 1919, var den en del av en skolesatsing som er blitt NLMs kanskje viktigste suksessfaktor. Før du begynner på en av Fjell-skolene er det en stor sjanse for at du har vært innom en av NLMs 40 barnehager, 12 grunnskoler eller 15 videregående skoler.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også