Les alt for bare 10 kr!

Blanke ark

Kjell Ingolf Ropstad tror han kunne filosofert litt mer over de vanskelige tingene i livet.

Publisert 09. mars 2019

– Av og til føler jeg nesten at jeg nesten må forsvare at jeg har hatt en god oppvekst.

Kjell Ingolf Ropstad vipper på møtestolen. På veggen bak ham henger barnetegninger av familier i ulike farger og fasonger.

Det er bare en drøy måned siden han og Linda Hofstad Helleland poserte med en blomsterbukett mellom seg på dette kontoret. Nå er det Ropstad som er landets barne- og familieminister.

Han sier det helt uoppfordra, at det nesten er vanskelig å snakke om at han har hatt en «fantastisk oppvekst» og «veldig flotte foreldre», men at han vil bruke erfaringa til å kjempe for at andre skal få oppleve det samme som ham.

– Jeg tror ikke jeg trenger å forsvare det, men når du er kristen, sørlending og nå på toppen har blitt statsråd på barne- og familiefeltet... Det har slått meg hvor heldig jeg har vært.

Sover godt

På det store konferansebordet står standardutstyret for en statsråd med aktiv møtevirksomhet: Frukt, nøtter, vann og kaffe. Vi har fått tre kvarter av tida hans. Ropstad har et nytt møte kvart over, men er blid og imøtekommende. En kommunikasjonsrådgiver passer klokka og sukker bekreftende på de riktige stedene.

– Jeg er heldigvis en sånn som sover ganske godt om nettene, sier Ropstad.

– I løpet av det siste halvåret tror jeg det var en eller to ganger jeg sleit med å få sove. Jeg kunne våkne av at det vibrerte litt i foten fordi jeg tenkte på et eller annet, men jeg sov egentlig veldig godt. Det syns jeg var veldig spesielt gjennom alt kaoset.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også