Les alt for bare 10 kr!

Ut av skapet

Ingeborg Senneset hadde helvetesangst 
lenge etter ho slutta å tru på Gud.

Publisert 03. mars 2019

Det er kaldt på det vesle rommet ved Østmarka, ei avdeling ved St. Olavs hospital i Trondheim. Ingeborg Senneset sit på ein hard sofa, med ryggen mot vind­auget. Ho har trekt beina opp under seg og kviler hovudet på knea.

På andre sida av bordet sit behandlaren hennar. Det er snart tre år sidan ho vart innlagt for første gong.

I handa har ho ein lapp. Ho brukar å ha med det når ho veit ho kjem til å streve med å få sagt noko. Noko ho gjerne vil seie.

– Det er noko eg har skjønt, som eg har visst lenge, men som eg ikkje har kunna sagt. Og som eg vurderer å seie, seier ho.

Ho føler ho skal tilstå ei slags synd og er redd for at nokon der nede, i helvete, skal ta tak i beina hennar og dra dei ned om ho tilstår.

Klokka tikkar på veggen. Timen varer berre i tre kvarter. Ho går rundt grauten litt til, så kjem det:

– Eg er ateist.

Behandlaren ser på henne, slår seg på låra og bryt ut:

– Ja, men det visste eg jo!

Instinkt

Senneset smiler og lener seg tilbake. Markerte augebryn viser så vidt under den brune capsen. Det lange, lyse håret heng over den eine skuldra.

Det har  gått seks år sidan timen ved Østmarka, om litt fyller ho 34 år. Etter å ha vore innlagt på tre ulike institusjonar i Trøndelag, flytta ho til Oslo i 2013. Der fekk ho jobb i Aftenposten og har dei siste åra blitt eit kjent namn for mange gjennom kommentarar ho skriv i avisa.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også