Les alt for bare 10 kr!

Står i livet

Sjølv om det er vanskeleg for Hilma Nikolaisen å skildre kva Gud er, er han framleis med henne i alt ho gjer.

Publisert 24. februar 2019

– Alt vi gjorde, var knytt til at vi trudde. At Jesus var med på det. At Gud var med. Sånn har eg det framleis, men på ein heilt ny måte.

Hilma Nikolaisen sit i leilegheita ho deler med sambuar og sonen Miika. Den lyse panneluggen heng over auga hennar. Håret står i kontrast til den svarte, høghalsa genseren. På platespelaren bak henne snurrar ei plate av Curtis Mayfield.

Ho har nettopp blitt spurt om korleis tru kom til uttrykk i barndomsheimen hennar, der ho vaks opp saman med foreldre og seks sysken – tre yngre og tre eldre enn henne. Du kan heller spørje på kva måte den ikkje kom til uttrykk, svarar ho.

– Eg hugsar at vi vakna til at mamma hadde vore ute og jogga og sat og las i Bibelen. Ved frukosten vart det lese andakt og vi ba, kvar dag. Trua gjennomsyra alt.

På mange måtar er ho glad for det. Ho vart lært opp til at ingenting er umogleg. Gud styrte alt. Uansett kva som skjedde, var det ikkje Hilma som bestemte det. Men det utløyste også ei frykt: Tenk om eg ikkje er bra nok? Tenk om Jesus kjem i dag og eg ikkje får vere med?

– Eg tykkjer vi gjerne kan snakke meir om kva ansvar det er å oppdra barn innan kristen forsaking og tru. Det må følgjast opp på ein respektfull måte. Og det trur eg er veldig vanskeleg, seier ho og er stille nokre sekund.  

– Om Jesus kjem att no, plutseleg, og eg er på ein stad der han vel å ikkje ta meg med, så synest eg det er ganske dårleg gjort, seier ho og ler.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også