Les alt for bare 10 kr!

Enkel å frelse

Da Øystein Gjerme var liten følte han at pinsemenigheten hans 
prøvde å skjule troen. Som voksen startet suksesspastoren sin egen menighet – som nå vokser raskest i byen.

Publisert 17. februar 2019

– Vi har alle sammen et førsteargument for hva vi tror på. Mitt starter med at Gud har skapt. Det er min livsanskuelse, sier Øystein Gjerme.

Det er snart en måned siden Vårt Land tok kontakt med Gjerme for et Min tro-intervju. Men grunnleggeren av pinsemenigheten Salt er en opptatt mann og befinner seg sjelden mer enn timer i Oslo av gangen. Han ba oss ta kontakt med hans personlige assistent (PA) for å avtale nærmere.

PA-en leverte, og denne fredags formiddagen befinner Gjerme seg på Oslo Convention Center i Stokke. Han er en av talerne på Pinsebevegelsens inspirasjons- og lederkonferanse, Led19, og har satt av én time til å snakke med oss om troen sin. Han har bedt PA-en om å kjøpe mat til han mens han fotograferes, og nå har vi installert oss på et lite, upersonlig konferanserom.

Bare tro

Klokken har allerede begynt å tikke. Her er det best å gå rett på sak:

– Hva ligner troen din på, Øystein Gjerme?

– Vi skal bare snakke om det nå, ikke sant? Ikke noe av de andre greiene?

Han sikter til ryktene som svirrer ute i foajeen om at Salt-pastoren vil bli den nye lederen av Pinse­bevegelsen i Norge etter Sigmund Kristoffersen. Vi forsikrer han om at vi er her for å snakke om troen hans. Intet mer, intet mindre.

Med det setter han seg litt bedre til rette i kontorstolen, lener seg fremover og folder hendene på bordet foran oss.

– Troen er et resultat av det miljøet og de betoningene som man har tatt til seg i forkynnelsen. Min tro, slik jeg har arvet den, er et resultat av min oppvekst i en pinsemenighet i en vekkelsestradisjon. Men også det at jeg i mange år studerte teologi i USA og fikk på mange måter berørt en mer helhetlig tilnærming til teologien, svarer Gjerme.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også