Les alt for bare 10 kr!

Oppvaskmøte om abort

– Jeg er skuffet over Jonas, sukket KrFs 
Erik Lunde. Så endte han i en timelang samtale med Ap-lederen om tvillingabort, «sorteringssamfunnet» og 
tøffere tone mellom Ap og KrF.

Publisert 14. februar 2019

«Også du, Jonas!». Det må KrFs Erik Lunde ha sukket for seg selv da han ruslet inn i Vårt Lands lokaler en grytidlig januarmorgen for å være med i podkasten Nyhus & Dokka:

– Jeg er skuffet over Jonas. Jeg har brukt et halvår på å argumentere for at Jonas Gahr Støre bør bli statsminister, fordi jeg har opplevd ham som en tenkende politiker med forståelse for ulike syn. Men nå fremstår han som en ren slagordpolitiker.

Bak seg hadde den røde KrF-eren tre skuffende måneder:

Først nederlaget på skjebnelandsmøtet, så det utakknemlige oppdraget som rødt alibi i forhandlingslaget på Grana-
vollen. Til sist måtte han forsvare resultatet overfor røde meningsfeller som nesten stemte det ned i et dramatisk landsstyremøte.

Som om ikke det var nok, så begynte Støre samme kveld å hamre løs på KrF og regjeringens ømme tær:

Forbud mot selv-­bestemt fosterreduksjon (tvillingabort) før tolvte uke og KrFs veto mot endringer i bioteknologiloven på felt som eggdonasjon, assistert befruktning for enslige og tidlig ultralyd.

– Det KrF sier er at dette er starten på arbeidet for innskrenkninger i abortloven. Det er sørgelig, sa Støre i NRK ­Debatten.

KrF tok plass i Erna Solbergs regjering, frontene ble skarpere i norsk politikk, noe var kommet mellom de tenksomme typene Lunde og Støre.

Den ene ensom ideolog i et parti der tro har vært ideologi nok, samt forfatter av en bok om sorteringssamfunnet. Den andre den usannsynlige Ap-lederen – velutdannet, rik og ettertenksom. Av onde tunger døpt «tåkefyrsten».

– Jeg likte det ved Jonas, jeg, sier Lunde nå.

– En merkelapp regjeringspartnerne dine har brukt som strategi, furter Støre.

– Jeg forsvarte deg på Twitter, parerer Lunde.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også