Les alt for bare 10 kr!

Sann konfrontasjon

Mikkel Wold var som dansker flest og visste knapt noe om kristen tro. Nå tror presten at mange ikke tror fordi de aldri virkelig har forholdt seg til hva troen og Gud er.

Publisert 10. februar 2019

En dag ringte telefonen inne på preste­kontoret i Marmorkirken i København. Noen fra Danmarks Radio sa at ­skuespiller Lars Mikkelsen ønsket å snakke med ­presten, Mikkel Wold. Mikkelsen er en av Danmarks mest kjente skuespillere, og skulle ha rollen som prosten Johannes Krogh i TV-serien Herrens veje.

Klokken åtte om morgenen, mens københavnere utenfor har rushet til jobbene sine, har Mikkelsen og Wold jevnlig sittet på prestekontoret og snakket sammen. Over Marmorkirkens solide porselensservise, danske småkaker og kaffe har de snakket, åpent, rett frem, og ledd. De kunne gå derfra med flere spørsmål i hodet. Høsten 2017 kom morgenen de hadde avtalt noe spesielt, selv om de har fortalt at det også bare var ledd i en helt naturlig utvikling. Mikkelsen hadde med seg en av sine beste venner. Der, med Mikkel Wold som prest, ble han døpt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også