Les alt for bare 10 kr!

Veien ut i lavkirkeligheten

Én ble møtt med full forståelse og én med samtaleterapi da de kom ut av skapet i sine frikirkelige miljøer. I dag er begge åpent homofile. Men mens Patrick Carlos Olsen har beholdt troa si, synes Ole Thomas Tørresen fortsatt det er ubehagelig å gå inn i et kirkerom.

Publisert 08. februar 2019

– Måten jeg ble tatt imot på i menigheten min har trygget troa mi. Jeg var klar til å gå fra alt og hadde jeg fått beskjed om at jeg ikke var velkommen, ville jeg gått. Derfor var det så godt å bli betrygget om at her kunne jeg være meg selv, sier Patrick Carlos Olsen.

Han er medlem i Kraftverket i Oslo, en selvstendig menighet tilknyttet Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Da Patrick kom ut av skapet som homofil for snart ti år siden hadde han gått i menigheten i ett år.

– Jeg hadde lagd meg en hel kommunikasjonsstrategi på hvem jeg skulle si det til, hva jeg skulle si og hvordan. Alle scenarioer var forutsett, men det var ingen som reagerte negativt. Folk var sånn «den er grei», og så gikk livet videre. Ikke noe oppstyr, ingen som rynket på nesa. Det var heller ingen jubelfest, men det var helt fint.

Dress og stiletthæler

På denne tiden hadde han vært aktiv i kristne, lavkirkelige miljøer så lenge han kunne huske. Han vokste opp i et kristent, konservativt miljø på Flekkerøya i Kristiansand der alle han kjente var kristne. I flere år var han svært aktiv i Salem Misjonsmenighet som tilhører Det Norske Misjonsforbund.

– Jeg visste allerede på den tiden at jeg likte gutter, men jeg hadde ikke noe ordforråd på det. Jeg hadde jo ikke lært noe om homofili.

– Hvordan ville det vært å komme ut i Salem på den tida?

– Det har jeg tenkt en del på og på mitt mest aktive så tror jeg det ville ha vært vanskelig for misjonsforbundet. Det hadde kanskje vært greiere i dag, men da antar jeg at jeg måtte ha trukket meg fra samtlige verv.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også