Les alt for bare 10 kr!

«Når en blind leder en blind, faller de begge i grøften»

Årets første måned har vært preget av opprivende konflikter i flere kristne organisasjoner. Hva gjør dem så vanskelig å lede?

Publisert 26. januar 2019

– Det som er ekstra viktig for kristne organisasjoner er å lede gjennom mennesker, ikke papirer. De som utdannet meg best som leder var medarbeiderne mine. Å lede ved å se nedover er viktigere her, sier Magne Mjærum.

Han sitter på et av de enkelt innredede frivilligkontorene på Region Øst sine lokaler i Oslo. Han er frivillig på kontrakt og har lang fartstid i misjonsorganisasjonen, blant annet som regionleder på Østlandet. Nå stormer det rundt organisasjonen hans, og det er ikke første gang. Alle som sitter på kontoret her på Holbergs plass vet de går en usikker fremtid i møte. NMS står overfor helt nødvendige nedskjæringer grunnet en utfordrende økonomisk situasjon.

– Alle er inneforstått med at når man skal spare penger så innebærer det også tap av stillinger. Men det er viktig å huske at det er medlemmene som eier NMS. Det er vanskelig, men det er viktig å ha en type involvering av dem som har arbeidsklærne på. De som skal stå for alle basarene og julemessene, sier Mjærum.

Andre kinnet til

Vi har ikke kommet lenger enn en knapp måned ut i 2019, men allerede har nyhetsbildet i Vårt Land båret preg av betente konfliktsaker i tre kristne organisasjoner. Både Frelsesarmeen, pinsemenigheten Hillsong Norway og NMS befinner seg akkurat nå i utfordrende situasjoner der det enten er blitt varslet mot ledelsen eller blitt uttrykt sterk misnøye mot måten organisasjonen blir drevet på.

For Fretex sin del gikk det hele så langt at ledelsen havnet i retten. De siste to ukene har rettssaken mellom tidligere Fretex-ansatt Per-Yngve Monsen og Fretex Miljø AS foregått i Oslo tingrett.

– Jeg er opptatt av at Frelsesarmeen skal gå den ekstra mila og snu det andre kinnet til. Man ser ikke relasjonen mellom det man preker på talerstolen og det som skjer her, sa medlem av Frelsesarmeen, Tor Martin Ødegård, til Vårt Land denne uka.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også