Les alt for bare 10 kr!

Vegetarianer på bibelsk grunnlag

Da teolog Maja Ekström ble vegetarianer, var det et religiøst valg.

Publisert 25. januar 2019

Maja Ekström visste ganske tidlig at noe var galt i kjøttindustrien, men det var ikke før hun begynte å studere teologi at det ble en virkelighet som angikk henne. Hun leste de gammeltestamentlige profetiene, hun leste om skapelsen, de siste tider og eksempelet Jesus gav disiplene sine å leve etter. Det var slik det ble klart for henne at å leve som vegetarianer kunne være en Guds rikes handling.
– Det var helt og holdent et religiøst valg for meg å bli vegetarianer, sier hun.
– Det behøver ikke å være det, men for meg var og er det en viktig forutsetning for ikke å spise kjøtt.
Nå er hun leder i Vildåsnan – en svensk, kristen og vegetarisk forening. Navnet er hentet fra Jobs bok: «Hvem slapp villeselet fri og løste det fra alle bånd? Jeg ga det et hjem i ødemarken, en bolig i det salte landet. Det ler av byens larm, hører ingen driver som skjenner. Det søker beite i fjellene, leter opp hver grønn flekk.»
– Hvis vegetarianisme kan være «en Guds rikes handling», hva er Guds rike?
– Jeg tenker at det handler om at Guds vilje skal skje. Guds rike er ikke et sted, men at et frelsende nærvær manifesterer seg på jorda.

LES OGSÅ: Espen Ottosen er redd for at kristen etikk skal bli for hipp

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også